zondag 23 september 2012

Opkomen voor onze geliefde Profeet


De eerste zuil van de vijf zuilen van de islam is: getuigen dat er geen god is behalve Allah en dat Mohammed de boodschapper is van Allah. En getuigen, dat Mohammed de Boodschapper van Allah is, wordt bereikt door volgende:
  • De Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) geloven in alles wat hij verteld heeft.  
  • Gehoorzaamheid en tevredenheid tonen voor zijn besluiten en de Soennah volgen.
  • Zijn liefde (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) boven de liefde voor jezelf, je ouders en je kind en wie dan ook stellen. Wat hoort te resulteren in verering, eerbied tonen, hem verdedigen en zijn worden volgen.


Het is dan verplicht voor elke moslim, proberen om ware geloof te bereiken en het tweede deel van het woord van Tawheed (dat Mohammed is de Boodschapper van Allah) te accepteren, want de huichelaars zeiden: 

 اِذَا جَآءَکَ الۡمُنٰفِقُوۡنَ قَالُوۡا نَشۡہَدُ اِنَّکَ لَرَسُوۡلُ اللّٰہِ ۘ وَ اللّٰہُ یَعۡلَمُ اِنَّکَ لَرَسُوۡلُہٗ ؕ وَ اللّٰہُ یَشۡہَدُ اِنَّ الۡمُنٰفِقِیۡنَ لَکٰذِبُوۡنَ

"Wanneer de huichelaars tot u komen, zeggen zij: "Wij getuigen dat u inderdaad de boodschapper van Allah bent." Allah weet dat u Zijn boodschapper bent, en Allah getuigt dat de huichelaars inderdaad leugenaars zijn." [Al-Monaafiqoen:1]
  
Toch zullen ze niet profiteren van hun getuigenis, omdat ze betekenis daarvan niet gerealiseerd. Het is van uitermate belangrijk dat we ons de betekenis daarvan realiseren.

Hier onder zijn  aantal zaken benoemd die we kunnen doen onder om onze  plicht als moslims te voldoen in het opkomen voor onze geliefde Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) tegen de herhaalde aanval op Hem persoonlijk (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) en tegen Islam in het algemeen. Iedereen draagt ​​verantwoordelijkheid om op te komen maar ieder volgens zijn mogelijkheid.

Op individueel niveau 
  1. Realiseren dat hij  de Boodschapper is van de Heer der Werelden. Denken over tekenen van Profeetschap in de Koran, want dat is het bewijs voor de waarheid van zijn Profeetschap.
  2. Leren van het bewijs uit de Koran en de Soennah en de consensus dat ons verplicht met gehoorzaamheid aan de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem).
  3.  Weten dat Allah zal de boodschap van de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) beschermen,  zo is door de grote inspanningen van geleerden en door de eeuwen heen de overleveringen van de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) bewaard.
  4. Zijn liefde in de harten herinneren door het lezen over zijn edele eigenschappen, en bedenken dat hij niet alleen perfecte mens was in beeld maar ook moraal en manier van leven.
  5. Realiseren van zijn grote genade en goedheid (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) tegenover ieder een van ons, want hij was degene die opriep tot de religie want slechts door hem heeft deze mooie geloof ons bereikt.
  6. Realiseren dat hij meest barmhartig is over zijn volk, zo heeft Almachtige gezegd: "De Profeet is dichter bij de gelovigen dan zij zelven" [Al-Ahzaab:6]
  7. Zoek de verzen en overleveringen over zijn grote gestalte (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) bij zijn Heer, en de liefde en eer van de Almachtige Schepper naar hem toe.
  8. Het houden van de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem). De Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) heeft gezegd: “Waarlijk, bij Degene in Wiens Hand mijn ziel ligt. Niemand van jullie gelooft volledig  totdat ik geliefder bij hem ben dan zijn kind en zijn ouders en de algehele mensheid.” [Sahieh Al-Bukhaarie en Muslim]
  9. Beleefdheid tonen tegen onze geliefde Profeet want Allah de Verhevene zegt: "O u gelovigen, verheft uw stem niet boven de stem van de profeet en spreekt niet hardop tot hem, zoals u hardop tot elkander spreekt, opdat uw werken niet vruchteloos mogen worden zonder dat u het bemerkt. Waarlijk, zij die hun stem verzachten in het bijzijn van de boodschapper van Allah, zijn degenen wier hart Allah tot rechtvaardigheid heeft gezuiverd. Voor hen is er vergiffenis en een grote beloning." [Al-Hodjoraat:2-3] en "Maakt de (manier van) aanspreken van de Boodschapper onder jullie niet als de aanspreking van jullie onder elkaar." [Al-Nur:63]
  10. Realiseren dat opkomen voor hem verplichting is door Allah, zo zegt de Verhevene:"Opdat u in Allah en Zijn boodschapper zult geloven, hem steunen en eren" [Al-Fat'h:9]
  11. Vele zegeningen over Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) zeggen. 
  12. Het lezen van de biografie van de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) en profiteren van de voordelen die voortvloeien uit elk incident, en proberen te realiseren hoe ze aansluiten bij ons leven en onze werkelijkheid.
  13. Het aanbidden van Allah volgens de manier van de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem). 
  14. Leren van zijn Soennah (Allah’s gebeden en vrede zij met hem).
  15. Het volgen zijn Soennah (Allah’s gebeden en vrede zij met hem). 
  16. Vermijden van belachelijk maken van zijn Soennah (Allah’s gebeden en vrede zij met hem). 
  17. Zijn familie en metgezellen liefhebben en niet uitschelden. 
Op het niveau van gezin en de samenleving
  1. Onze kinderen leren de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) lief te hebben.
  2. Onze kinderen leren om manieren van Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) te volgen.
  3. Aanschaffen van biografie boeken over de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem).
  4. Onze kinderen laten kennis maken met hem en zijn daden (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) door tekenfilm aan te schaffen of te laten zien op internet.
  5. Zijn biografie aan de familie vertellen. 
  6. Naar het voorbeeld van Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) gedragen in de behandeling van de mensen van zijn huis (vooral bij de manier met omgaan met je echtgenote).  
Op het niveau van het onderwijs
  1. Liefde van de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) in de harten van de studenten versterken.
  2. Houden van lezingen die aspecten van het leven van de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) en van zijn persoonlijkheid dekt.
  3. Houden van voorstellingen waardoor de leerlingen de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) en zijn daden leren kennen.
  4. Verrijken van boekenkast/bibliotheek met biografie boeken over de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem).
  5. Houden van wedstrijd voor studenten om het beste onderzoek in de biografie van de profeet te belonen.
Op het niveau van de imams en predikers
  1. Praten over de perfectie van Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem).
  2. Praten over de deugden van de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) en zijn volk op een mooie manier.
  3. Praten over zijn manier van omgaan met zijn familie en zijn buren en zijn metgezellen.
  4. Praten over hoe hij (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) met zijn vijanden van de mensen van het Boek en de afgodendienaren en hypocrieten om ging.
  5. Praten over zijn dagelijkse leven.
  6. Verhelderen van misverstanden bij het publiek over de Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem).
  7. Mensen aandringen om zijn Soennah te volgen. 
  8. Verduidelijken van de echte liefde voor Profeet voor mensen.
Zoals eerder genoemd opkomen voor onze Profeet (Allah’s gebeden en vrede zij met hem) is taak van ieder van ons maar ieder met zijn eigen mogelijkheid. Bovengenoemde punten zijn alleen maar kleine aantal manieren als jullie andere ideeën hebben hoor ik het graag.

Door: Bakhtiyar Saleh