zondag 13 januari 2013

Homoseksualiteit in Islam

Wij als moslims mogen niet twijfelen, zelfs voor een ogenblik, dat wat Allah voorgeschreven heeft is Wijs. Wij moeten weten dat er een grote wijsheid ligt in wat Allah heeft bevolen en wat Hij verboden heeft. Het is rechte pad, de enige manier waarop de mens kan veilig en in vrede leven, zijn eer beschermen, zijn geest en zijn gezondheid, in overeenstemming met de natuurlijke aanleg (fitrah) waarmee Allah de mens heeft geschapen.

Sommige mensen hebben geprobeerd om de islam en zijn uitspraken aan te vallen. Ze hebben  echtscheiding en het meervoudig huwelijk en alcoholverbod veroordeeld. Degenen horen te kijken naar de toestand van hun samenleving de staat van ellende die deze samenlevingen hebben bereikt.

Door afwijzen van echtscheiding vond moord in plaats. Wanneer ze het meervoudig huwelijk af hebben gewezen, mannen begonnen minnaressen te nemen in plaats daarvan. Wanneer alcohol werd toegestaan​​, allerlei schandelijke en immorele acties vond op grote schaal plaats.

Zij (homo's en lesbiennes) beide gaan tegen de natuurlijke aanleg (fitrah), die Allah heeft geschapen in de mens - en ook bij dieren - waarbij de man is geneigd in de richting van de vrouw, en vice versa.
Wie gaat hierin tegen gaat tegen de natuurlijke aanleg van de mens, de fitrah.


Sinds het verbod gekomen van Allah is, mag de moslim niet wachten tot de geneeskunde bewijst dat schade overkomt degene die dat doet wat Allah verboden heeft. Eerder moet hij er sterk van overtuigd zijn dat Allah schrijft alleen diegene voor dat goed is voor mensen, en de moderne bewijzen voor schade moet alleen maar zijn zekerheid toenemen en vertrouwen in de Grootheid en de Wijsheid van Allah.

Gevoelens voor het zelfde geslacht kan voorkomen. Zowel een man kan voor een man gevoelens hebben en een vrouw voor een vrouw. Dit is een test die Allah aan ons kan geven. Hoe het in de islam verboden is om buiten huwelijk een gemeenschap te hebben met het tegengestelde geslacht, is het verboden om met een zelfde geslacht gemeenschap te hebben. Islam heeft een aantal adviezen gegeven om deze test te behalen. Dat zijn: 
1. Trouwen (met een andere geslacht), 
2. Vasten.
3. Veel Koran lezen en bidden.
4. Boeken lezen die je geloof in Allah versterken.

Wat heel erg opvalt is dat dit onderwerp, wat door vele mensen als een taboe word gezien om over te praten, door de Quran veel en met openheid behandeld word. De Quran verhelderd dit onderwerp door over het volk van Lot te vertellen. 

Allah, de Verhevne zegt in Quran:

"En Lot, toen hij tot zijn volk zeide: 'Pleegt gij een gruweldaad zoals niemand ter wereld ooit voor u pleegde? Gij nadert met wellust mannen, in plaats van vrouwen. Neen, gij zijt een volk dat de perken te buiten gaat.' " [al-A'araaf 7:80-81]

"En toen Lot tot zijn volk zeide: 'Gij verricht een gruweldaad die niemand onder het mensdom ooit voor u heeft begaan. Nadert gij mannen met wellust en rooft gij op de weg, en begaat gij zelfs gruweldaden in uw bijeenkomsten?' " [al-A'ankaboot 29:28-2]

"En aan Lot schonken Wij wijsheid en kennis. En Wij bevrijdden hem uit de stad die gruwelijk handelde. Zij waren inderdaad een boos en opstandig volk." [al-Anbiyaa' 21:74]

"En Lot, toen hij tot zijn volk zeide: 'Begaat gij onzedelijkheid tegen beter weten in? Nadert gij wellustig de mannen in plaats van de vrouwen? Neen, gij zijt een onwetend volk.' Maar het antwoord van zijn volk was niets anders dan dat zij zeiden: 'Verdrijft Lot's familie uit uw stad want zij zijn mensen, die zich rein willen houden.'
Daarom redden Wij hem en zijn familie behalve zijn vrouw; Wij deden haar tot de achterblijvenden behoren. En Wij deden een regen over hen komen, en vreselijk was de regen voor de gewaarschuwden." [al-Naml 54-58
  
"En als twee temiffen van u zich hieraan schuldig maken, straft hen beiden. En als zij berouw hebben en zich verbeteren, laat hen dan met rust, voorzeker, Allah is Berouwaanvaardend, Genadevol."
[al-Nissa 4:16]

Het is overgeleverd door Jaabir dat de Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zei:".Er is niets waar ik bang ben voor mijn ummah meer dan de daad van de mensen van Loot (homoseksualiteit).'"
[al-Tirmidhi 1457 Ibn Maajah 2563 Sahih al-Jaami 1552]


Het is overgeleverd door Ibn 'Abbaas dat de Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) heeft gezegd:"... vervloekt is degene die geslachtsgemeenschap heeft met een dier, vervloekt is degene die de actie van de mensen van Loot doet (homoseksualiteit)."
[Ahmad 1878 Sahih al-Jaami 5891]


Dit betekent dat dit fenomeen van oudsher bestaat en een zeer belangrijke onderwerp is die niet over het hoofd gezien mag worden. Dus als je gevoelens hebt voor hetzelfde geslacht hebt dan betekent niet dat je verdoemt bent zo lang je geen gemeenschap hebt met zelfde geslacht. Het is een test die Allah aan jouw heeft gegeven. Hij heeft jouw ook adviezen gegeven hoe je dat het beste kan oplossen (zie boven de 4 punten). 

Als je gevoelens hebt voor hetzelfde geslacht, dan ben je alsnog een moslim als je de Islam accepteert. Dus je kan gevoelens hebben en moslim zijn. Het is jouw test om dan geen gemeenschap te hebben met hetzelfde geslacht!!!

wAllahu Aalam